Die ene (vet)rol

15 april 2023, om 14:07

Al een tijdje geleden ben ik begonnen aan een healthy journey. Eigenlijk is de echte start januari 2022. Toen heb ik besloten voor mijn 30e verjaardag in een stringbikini mijn verjaardag te vieren. Nu denk ik echt waar ben ik aan begonnen 😬.

Life has a funny way for teaching me things.

In een jaar tijd is mijn leven echt compleet anders. Mijn lichaam, gewicht, mindset en alles - is echt een jo-jo geweest. Hoe ouder ik word. Hoe meer ik begrijp dat alles verbonden is met elkaar. Dus bij mij bijvoorbeeld voel ik mij goed dan zorg ik beter voor mezelf. Maak ik gezonde keuzes.

Wil ik mij beter voelen dan ga ik ook beter voor mezelf zorgen.

Voel ik mij niet goed mentaal. Ga ik eten. Veel eten. Het heeft een naam zelfs: emotional eater. Jup that’s me. πŸ™‹πŸΎ‍♀️

Hoe ik hierachter ben gekomen is heel simpel. Ik ging mezelf letterlijk afvragen waarom eet je nu? Je hebt net gegeten.  Je hebt geen ‘hongergevoel’. Na een paar keer. Heel vaak dus. Negeren van de vraag, negeren van het gevoel. Kom je jezelf echt wel tegen. Dus heb ik mezelf beantwoord.

Nu een stukje uit mijn gedachte: Je eet nu omdat je gewoon iets wil eten. Okee. En wat maakt dat je eet.

Jaa… dit en dat is gebeurd. En ik wil het liefst niet eraan werken. Ik wil het liefst op de bank zitten met een serie en een zak chips. Of een zak snoep. En vergeten dat ik me zo voel. Vergeten dat ik dat denk. 

πŸ’­ Mijn gedachte: Wauw... Heftig. πŸ’­

Okee, je weet dit nu. Wat ga je doen nu Ro-Angely?

SN: Toen ik eigenlijk een conversatie met mezelf had. En ja een gesprek met jezelf is heel normaal. Een andere naam is ook wel: zelf onderzoek πŸ˜‰

Ik zeg je heel eerlijk. De eerste weken. I just did nothing. Ik ging gewoon door (met eten). Tot op een dag. Ik in de spiegel keek. En dacht oh maar wacht nee…. Nee…. neee… die (vet)rol daar die wil ik niet haha. Ik moest wel lachen om mezelf.       Ja ik ben weer de kilo’s aangekomen die wegwaren vorig jaar rond deze tijd. Maar die ene (vet)rol nee die mag niet terugkomen. So i’m currently working on die ene (vet)rol. πŸ˜…

Nu wil je vast ook weten waarom die ene (vet)rol?

Hahah. Okee, dus het ouder worden heeft me ook geleerd. Mijn lichaam. Correctie: mijn prachtige lichaam is een wonder. Ik ben een wonder. De dingen die mijn lichaam heeft moeten doorstaan door mij. Omdat ik perse dit wilde. Of omdat ik vond dat dat goed voor mij was. Moest mijn lichaam meegaan en meewerken. Rusten was geen optie. Toegeven aan pijn ook geen optie. We moeten doorrrrr…

Mijn lichaam is sterk. Mijn lichaam verdient echt meer respect en liefde van mij. Het is moe en gaat door (voor mij). Het draagt mij elke dag weer opnieuw. Het gaat door alles heen met mij. Het zorgt, het beschermt, het heelt, oh my oh my. Mijn lichaam doet alles voor mij (tot dat.... πŸ‘€). 

Okee die.. 'tot dat' gaan we een andere keer over praten.

Mijn lichaam doet veel voor mij.

Mijn lichaam doet dus alles voor mijn ego. Dus ik wil het bedanken. So clap with me πŸ‘πŸΎ. Want het is niet makkelijk om te doen wat IK wil dat het doet.

Ik hoop dat je begrijpt als je dit leest. Ik geloof dat wij dus bestaan uit een lichaam, ziel en geest. Ik stuur mijn lichaam aan. Mijn ego, mijn wil doet dat. En ons lichaam doet dat ‘gewoon’ maar even. Ja, zo zitten we in elkaar. Het gaat zo automatisch dat je inderdaad niet hoeft na te denken erbij. Dus wat ik wil zeggen. We zeggen of denken in onze gedachten.πŸ—£οΈ Okee nog 5min dan ga ik rusten. Dan gaat je lichaam gewoon door. Of het nou 5min is of 50min. Totdat ik weer die keuze maak okee ik ben klaar. Ik stop. Dan stopt het.

Okee in iedergeval want ik wil iets uitleggen maar ik weet niet of ik het echt kan uitleggen. πŸ₯΄ Lees je hier: ⬇️

Mijn lichaam doet veel voor mij.

En sinds ik bezig ben het zelfliefde besef ik steeds meer hoe belangrijker het is om ook stil te staan voor de ‘normale’ dingen waar ik niet over hoef na te denken. Mijn lichaam dus.

Okee maar even weer opnieuw terug naar die ene (vet)rol. Ik heb dus sinds vorig jaar een lichtelijke obsessie gekregen met croptops. Oehhh i really love them. Als je weet wat bij je lichaam past. Ey! It hits differently hahah. Als die curves eruit komen zoals je, je had voorgesteld. Dan denk ik: yaaassss… Oké ik houd dus van croptops met een goeie jeans eronder 🀀. 

Girll! We need to love ourself FIRST before anyone else… (onthoud dat)

Okee dus die croptops. Niet allemaal, niet alle modellen. Maar ik heb nu wel een kleine verzameling croptops😍.

Ik draag ze in lente, zomer en herfst. Dus toen ik voor die spiegel stond. En dacht oh wacht. Als ik die croptop wil gaan dragen…. I cannot wear the croptop. Want dan komt die ene (vet)rol daar en dan nee…nee.. staat niet mooi meer.

So that’s the reason haha. I need to wear my favs croptops. Dus ben ik weer begonnen met mijn healthy journey haha.

Maar zoals ik al zei. Alles is verbonden met elkaar. Lichaam, ziel en geest. Ik ben achter nog veel meer gekomen. Dit is puur een fysieke en zichtbaar puntje waar ik aan wil werken. But there’s more.

Zelfs dat ik nu echt alles ga doen om mezelf te onderwijzen en te verdiepen hierin. Nieuwsgierig? I hope so☺️

want more is to come. En ohja, we are gonna talk about the string bikini... 

To be continued

Lots of 🫢🏾,

 

Ro-Angely

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.